Agrotopia wint prijs op World Architectural Festival in Lissabon Zoveelste erkenning voor het Pilootproject Productief Landschap

Het Pilootproject Productief Landschap Agrotopia in Roeselare kaapte op het World Architectural Festival in Lissabon de hoofdprijs weg in de categorie ‘Completed Buildings: Production energy and recycling’. Het is een van de vele nominaties en erkenningen die de grootste dakserre van Europa reeds te beurt vielen. 

Agrotopia is de grootste dakserre van Europa voor onderzoek naar de nieuwste teelttechnieken en professionele stadstuinbouw. Ze is het resultaat van een van de vijf Pilootprojecten Productief Landschap. Deze pilootprojecten zijn gericht op innovatie in de landbouw- en voedselproductie, via interessante wisselwerkingen tussen landbouw, maatschappij en beleid.

Agrotopia werd het afgelopen jaar bekroond met verschillende nominaties en erkenningen. De ultieme bekroning kwam er tijdens het internationaal gerenommeerde World Architecture Festival in Lissabon. De dakserre ging er aan de haal met de hoofdprijs in de categorie ‘Completed Buildings: Production energy and recycling’. De jury prees de integratie van complexe circulaire systemen als voorbeeld voor efficiënte stadslandbouw. Agrotopia kreeg ook een eervolle vermelding voor ‘Best use of natural light prize’, stond op de shortlist voor de ‘Futureglass’ prijs en werd tweede in de categorie ‘World Building of the Year 2022’.

Beeld van de nieuwe dakserre van Agrotopia in Roeselare