The act of building — BC architects & studies & materials Tentoonstelling in CIVA van 26 april tot 2 juni

De tentoonstelling The act of building, een coproductie van het CIVA en het Vlaams Architectuurinstituut, presenteert het werk van BC architects & studies. Aan de hand van gereedschap, bouwmodellen, films en foto’s worden vier processen belicht die leiden tot vier architecturale uitkomsten. BC’s onderzoek ‘The Act of Building’ werd in 2015 ondersteund met het Bouwmeester Label.

De tentoonstelling belicht de complexe inzet van een tijdelijke gemeenschap om een eigen infrastructuur te creëren. De architecten van BC doen hiervoor een beroep op actoren met uiteenlopende achtergronden en competenties, en werken met verschillende materialen en technologieën. Bouwen heeft een impact op en is tegelijk een veruitwendiging van waarden en ideeën, ontstaan in een breed netwerk rond een specifiek project. Het bouwen draagt een veranderende kracht in zich.

Zo toont BC materials het resultaat van de circulaire productie van bouwmaterialen uit aarde, opgegraven op Brusselse werven. De materialen die hieruit voortkomen, worden te koop aangeboden via een nieuw opgerichte coöperatie. Tijdens een workshop over het bouwen met aarde in CIVA van 1 tot 5 april 2019 maakten 30 universiteitsstudenten en 18 professionals (architecten, aannemers, ingenieurs...) verschillende prototypes en stalen, die ook te zien zijn in de tentoonstelling.

Samen met de tentoonstelling stellen de architecten hun gelijknamige boek voor, dat focust op de nieuwe rol van de architect in een veranderende samenleving.

Datum
vrijdag 26 april 2019 - zondag 2 juni 2019

Openingsuren
Dinsdag tot zondag, 10u30 – 18u00

Plaats
CIVA, Kluisstraat 55, 1050 Elsene

Tickets
gratis toegang

Coproductie BC architects — Vlaams Architectuurinstituut — CIVA

More info