BC architects & studies op Biennale di Venezia 2018

BC architects & studies neemt deel aan de 16de Internationale Architectuurtentoonstelling van de Biennale di Venezia 2018, samengesteld door Yvonne Farrell en Shelley McNamara. BC’s onderzoek ‘The Act of Building’ werd in 2015 ondersteund met het Bouwmeester Label.

Het werk van BC architects & studies, dat de traditionele rolverdeling in het bouwproces in vraag stelt met het oog op een meer integrale benadering, is van 25 mei tot 20 november te zien in het Arsenale. Naar aanleiding van de tentoonstelling verschijnt ook de publicatie ‘The Act of Building’, van Pauline Lefebvre en BC architects & studies. 

Van de eerste plaatsbezoeken voor het ontwerp van een bibliotheek in Burundi tot de coördinatie van een workshop met meer dan 150 deelnemers voor de ontwikkeling van een publiek gebouw in Brussel: de verhalen in dit boek illustreren hoe BC architects & studies opereert tijdens het bouwen. Elk verhaal vertrekt vanuit een artefact dat centraal staat in het bouwproces van vier recente projecten, en belicht zo telkens specifieke kenmerken van BC’s architectuurpraktijk. Samen tonen ze hoe BC architects & studies architectuur wil inzetten om bij te dragen aan een wereld in transitie.