Conversation with practices with Jeremy Till Lezing en gesprek op 13 december 2018 om 19u in WTC-I (23ste verdieping), Brussel

Op 5 oktober vond in het kader van IABR-2018+2020-THE MISSING LINK een ‘Conversation with Practices’ plaats, over de rol van architectuurcultuur en -praktijk in de structurele transformatie van onze omgeving. Dit gesprek wordt hervat op 13 december, met Jeremy Till als gastspreker. 

De veranderende ontwerppraktijk is het centrale thema van de tentoonstelling ‘The Future is a Practice’, in de voormalige bank van het WTC. Ze toont hoe steeds meer ontwerpers hun praktijk een nieuwe wending geven in het licht van de grote transitie-opdracht waar we voor staan. Ze vertrekken van antropologisch veldwerk of natuurlijke dynamieken, of scheppen uit afval nieuwe bouwmaterialen. In deze context ging op 5 oktober een ‘Conversation with Practices’ door, over de rol van architectuurcultuur en -praktijk in de structurele transformatie van onze omgeving.

Op donderdag 13 december wordt dit gesprek hervat met Jeremy Till (Central Saint Martins, University of Arts, Londen) als gastspreker. Till werd bekend als de auteur van Flexible Housing, Spatial Agency, Other ways of doing architecture en Architecture Depends, die alle drie werden onderscheiden met de RIBA President’s Award for Research. Na deze avondlezing treedt hij in gesprek met Nadia Casabella (1010au), Sofie De Caigny (VAi) en Freek Persyn (51N4E). Het panelgesprek wordt gemodereerd door Véronique Patteeuw ((ENSAP Lille, OASE Tijdschrift Voor Architectuur)..

Jeremy Till

13 december, 19u

WTC-I, 23ste verdieping

Koning Albert II-laan 28-30, 1000 Brussel

Gratis