Vlaams Bouwmeester op www.stadnacorona.be Erik Wieërs in gesprek met Pat Donnez over de heruitvinding van de stad

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid lanceerde in september de website www.stadnacorona.be. Op initiatief van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers gingen zeven denkers en doeners, onder wie de Vlaamse Bouwmeester, in gesprek met Klara-presentator en journalist Pat Donnez over de toekomst van onze steden.

Naast Erik Wieërs werden ook architect en urbanist Alexander d’Hooghe, ondernemer en auteur Yasmien Naciri, econoom Geert Noels, innovator Aline Muylaert, psycholoog Elke van Hoof en econoom Stijn Baert uitgenodigd. De interviews vonden plaats in het prachtige kader van de pas geopende Bibliotheek Predikheren in Mechelen. De studieopdracht voor de restauratie en herbestemming tot stedelijke bibliotheek van het als monument beschermde Predikherenklooster werd via een Open Oproep van de Vlaamse Bouwmeester gegund aan Korteknie Stuhlmacher Architecten, in samenwerking met Callebaut Architecten en Bureau Bouwtechniek.

De gefilmde interviews zijn te zien op de website, en de experten schreven hun visie ook uit in het boek De Stad Na Corona. Vanaf 30 oktober kunt u daarvan de digitale versie lezen op www.stadnacorona.be.

Erik Wieërs op stadnacorona.be

Meer info

Bekijk de video op stadnacorona.be