Groen verblijf in Moskou-Vogelhoek - 51N4E Acte & SIMPLY COMMUNITY Groen verblijf in Moskou-Vogelhoek - 51N4E Acte & SIMPLY COMMUNITY

BWMSTR Label 026 Ruimte voor diversiteit

De samenleving wordt gekenmerkt door toenemende polarisatie en segregatie tussen diverse bevolkingsgroepen en standpunten. 51N4E en Simply Community willen in hun voorstel ‘Ruimte voor diversiteit’ de verbindende potentie van de publieke ruimte centraal stellen. Ze verkennen binnen het ruimtelijk ontwerp het samen zijn op basis van diversiteit en ambivalentie. Hoe kunnen we een divers publiek accommoderen in de ruimte? Welk ‘klein comfort’ is er nodig om gebruik door iedereen mogelijk te maken? Hoe kunnen we de omgang met diversiteit inschrijven in het ruimtelijk ontwerp? Waar samen? Hoe samen? Met wie samen (de gradaties van diversiteit)? Maar ook: Waar apart? Hoe apart?

51N4E en Simply Community onderzochten eerder al cases in Antwerpen, Brugge, Genk en Gent, waar ze een methodologie hanteerden die ruimtelijk ontwerp en antropologische analyse verweeft. Zo werden een aantal ‘stedelijke interieurs’ ontwikkeld die aanzet zijn voor projecten in de publieke ruimte. Dit interdisciplinair onderzoek zal gedeeld worden met een breder veld, de onderzoekers gaan opnieuw in gesprek met de actoren betrokken in eerdere studies en er wordt verder gesleuteld aan type-ontwerpopgaven voor een publiek domein waarin ruimte is voor diversiteit in verschillende gradaties.

BWMSTR Label 026 Ruimte voor diversiteit 51N4E Acte & SIMPLY COMMUNITY

Projectvoorstel

Lees het projectvoorstel