Suchan Kinoshita - Acte de présence Small Talk 4

Voor de inrichting van het Atelier Bouwmeester ging het Team Vlaams Bouwmeester een samenwerking aan met beeldend kunstenaar Suchan Kinoshita (°1960, Tokyo | woont en werkt in Maastricht).

'En passant. Scenario voor een passage' is een speciaal voor het Atelier bedachte creatie, geïnspireerd door het passagekarakter van de plek. Het ontwerp van Suchan Kinoshita speelt in op het verloop van de tijd en de veranderende functies van het Atelier, het houdt rekening met de verschillen tussen dag en nacht, tussen momenten van activiteit en momenten van rust. 'En passant. Scenario voor een passage' is een gelaagd project dat verschillende elementen omvat. Twee daarvan werden gerealiseerd bij de opening. Het eerste bedrijf van haar scenario richt de aandacht van de voorbijganger op het interieur van het Atelier via een compositie voor twee stemmen en een gloeilamp. In het tweede bestanddeel, een zogeheten ‘klok’, speelt een geïndividualiseerde, subjectieve tijdsbeleving een belangrijke rol. De derde component, een installatie die stemmen, voetstappen en andere geluiden uit de Ravensteingalerij naar binnen trekt, trad in werking in mei 2012.

Naar aanleiding van deze nieuwe realisatie brengt Suchan Kinoshita 'Acte de Présence', een performance waarin de idee van de voorstelling zelf centraal staat.

Small Talk 04 - Suchan Kinoshita - Klok