Speciale uitgave 'A+299 Quality Matters' nu beschikbaar online Team Vlaams Bouwmeester coproduceert editie over het architectuurbeleid in België

Het nummer A+299 Quality Matters, een special die alleen in het Engels wordt gepubliceerd, is een coproductie tussen A+, het Team Vlaams Bouwmeester, BMA en de Cellule Architecture. Architectuur uit België krijgt veel positieve aandacht in het buitenland. Dat is deels te danken aan een doorgedreven architectuurbeleid dat de laatste twintig jaar werd uitgerold: instanties zoals de Vlaamse en Brusselse Bouwmeester, de verschillende Stadsbouwmeesters, procedures zoals Open Oproep, en de oprichting van de Cellule Architecture en nu ook het ICA/WB dragen hier allemaal op hun manier toe bij. Ook regionale culturele spelers en publieke bouwheren spelen een belangrijke rol.

In dit nummer komen architecten, beleidsmakers en opdrachtgevers aan het woord en werpt u een blik achter de schermen van de Belgische architectuurproductie. Verscheidene uitgelichte projecten werden door de Vlaamse Bouwmeester begeleid:

  • diverse realisaties in Oostende (Masterplan Het Groen Lint - Open Oproep 2208, WZC De Drie Platanen – Open Oproep 2704, Park De Nieuwe Koers – Meesterproef 2014, Astropolis – Meesterproef 2014, Tuinen van Stene – Pilootproject Productief Landschap),
  • de Parkschool in Melle (Open Oproep 3302)
  • de geïntegreerde palliatieve thuisomgeving in Wuustwezel van Coda vzw (Pilootproject Onzichtbare Zorg).

Daarnaast komt de Open Oproep uitgebreid aan bod, onder meer in een gesprek met buitenlandse ontwerpers over de Belgische wedstrijdprocedures.