Uitnodiging lezing ‘Waarom nog architecten?’ 13 december 2018 om 20u, deSingel Antwerpen

In het kader van de tentoonstelling BWMSTR Label / Zwerfruimte houdt RE-ST een ‘viering’ van de tekst ‘Waarom nog architecten?’ van wijlen architectuur- en kunstcriticus Geert Bekaert.

Na een lezing van een verkorte versie van deze tekst zal Christophe Van Gerrewey de tekst en de vraagstelling duiden binnen het oeuvre van Geert Bekaert. Daarna gaat RE-ST in dialoog met het publiek. 

In het kader van de tentoonstelling BWMSTR Label / Zwerfruimte houdt RE-ST een ‘viering’ van de tekst ‘Waarom nog architecten?’ van wijlen architectuur- en kunstcriticus Geert Bekaert. Deze tekst werd dag op dag 50 jaar geleden voorgelezen door Bekaert in Brugge. Niemand kan de essentiële taak van de architect beter verwoorden dan hij. Zijn overwegingen uit 1968 spreken vandaag nog steeds tot de verbeelding.

Na een lezing van een verkorte versie van deze tekst zal Christophe Van Gerrewey de tekst en de vraagstelling duiden binnen het oeuvre van Geert Bekaert. Daarna zal RE-ST (Dimitri Minten en Tim Vekemans) in dialoog gaan met het publiek. Tot besluit van de avond zal woordkunstenaar Jee Kast een eigen interpretatie geven van de vraag ‘Waarom nog architecten?’.

Waarom nog architecten

Lezing 'Waarom nog architecten'

13 december 2018, 20u

 

Locatie:

deSingel, Muziekstudio

Desguinlei 25, 2018 Antwerpen

 

Organisator: Vlaams Architectuurinstituut i.s.m. RE-ST

Meer info en inschrijven