Oproep aan geïnteresseerden: ontwerpend onderzoek voor multifunctioneel voetbalstadion te Kortrijk Vul het interessedocument in vóór 10 november 2017

De stad Kortrijk, de Koninklijke Voetbalclub Kortrijk (KVK) en de intercommunale Leiedal wensen de mogelijkheid te laten onderzoeken tot het realiseren van een nieuw multifunctioneel voetbalstadion op het bedrijventerrein Evolis te Kortrijk. Geïnteresseerde ontwerpers kunnen zich melden tot 10 november 2017 om 12u.

De projectzone is gelegen op het bedrijventerrein Evolis, langs de Oudenaardsesteenweg, in de nabijheid van het op- en afrittencomplex E17 Kortrijk-Oost en langs een hoofdas van het openbaar stads- en streekvervoer. Een gedeelte van het bedrijventerrein is voorbehouden voor stedelijke ontwikkeling en bestemd voor stedelijke activiteiten van regionaal belang zoals bedrijvigheid, dagrecreatie en daaraan complementaire activiteiten. Een multifunctioneel voetbalstadion is verenigbaar met deze bestemming.

KVK heeft de ambitie om een voetbalstadion te laten bouwen met een capaciteit van 15.000 plaatsen. Bedoeling is een multifunctioneel complex te realiseren dat ook op niet-voetbaldagen benut is. Daarbij wordt gedacht aan een programma van diensten zoals horeca, fitness en andere sportfaciliteiten, een concertruimte, flex offices en kantoren. Door zijn unieke ligging kan het complex ook een belangrijke meerwaarde betekenen als facility center (postpunt, kinderdagverblijf, mobiliteitsknooppunt, strijkdienst,...) voor de bedrijven van Evolis en omliggende bedrijventerreinen. Via ontwerpend onderzoek willen de opdrachtgevers inzicht krijgen in de wijze waarop dit programma op de site kan gerealiseerd worden met maximale ruimtelijke integratie en duurzaam ruimtebeslag. 

De opdracht voor het ontwerpend onderzoek wordt gegund via een onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. Drie teams zullen uitgenodigd worden om een offerte in te dienen, tegen een vergoeding van 1000 euro (excl. btw) voor een geldige offerte. De opdracht zal vervolgens worden toegewezen aan één team.

Luchtfoto Evolis site

Vul het interessedocument in vóór 10 november 2017

 

Interessedocument