Deel uw plannen en ervaringen over ‘Verkavelingswijken in transformatie’ Bezorg het invulformulier vóór 31 mei 2019, 12u

Het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester willen een leer- en transformatieprogramma opstarten voor verkavelingswijken waar de generatiewissel zich laat voelen en waar een bijkomende woonopgave en verdichting aan de orde zijn. We zoeken lokale besturen die concrete cases van zulke verkavelingswijken met ons willen delen in een reeks workshops van juli tot oktober 2019. Daaruit kunnen we leren hoe tot een transformatie van die wijken te komen.

De workshops zijn bedoeld voor beleidsmakers van steden en gemeenten (ongeacht de grootte) met concrete cases voor verkavelingswijken die geconfronteerd worden met een  aantoonbare bijkomende woonopgave. Naast een brede groep actoren brengen we financieel-technische, beleidsmatige en ruimtelijke expertise mee aan tafel. We bundelen en synthetiseren na de workshops de belangrijkste inzichten en delen deze met de deelnemers. Deze synthese, boordevol mogelijkheden en winsten voor een andere aanpak voor verkavelingswijken in transformatie, levert stof voor een inspirerende brochure waarmee we de oproep voor het verdere transformatieprogramma lanceren.