Peter Swinnen in 'Studio de Stad' op Canvas

Steden zijn dé uitdaging van de toekomst. Want in 2050 zal niet 50 maar 80 procent van de wereldbevolking in de stad wonen. In Vlaanderen zullen er tegen dan maar liefst één miljoen mensen bijkomen. Hoog tijd dus om na te denken over de manier waarop we die steden vorm zullen geven en hoe we ons leven er zullen organiseren om het voor iedereen leefbaar te houden. Dat doet Canvas in De week van de stad en Atelier de stad.

Van maandag 27 oktober tot zondag 2 november pakt Canvas uit met De week van de stad. Van maandag tot donderdag die week praat Ruth Joos in de late night talkshow Studio de stad met bijzondere mensen die bezig zijn met of bekommerd om de stad. Uitgangspunt is telkens een opmerkelijke documentaire over de stad. Daarnaast zijn er tijdens de week van de stad nog een heleboel andere programma's over (het leven in) de stad. Op het einde van de week, zondag 2 november, start Atelier de stad: een reeks documentaires over de vijf stadsateliers die in de zomer en het najaar plaatsvonden in Oostende, Kortrijk, Gent, Brussel en Hasselt/Genk.

Peter Swinnen was te gast op woensdag 29 oktober en gaf samen met de 3 andere gasten zijn visie op hoe de ideale stad er moet uitzien.