Winnaars Prijs Bouwheer 2009

Op vrijdag 25 september 2009 reikten Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois en Vlaams Bouwmeester Marcel Smets de Prijs Bouwheer voor de vierde keer op rij  uit.

De Prijs Bouwheer is de tweejaarlijkse prijs van de Vlaamse Overheid voor inspirerend opdrachtgeverschap bij de realisatie van hoogstaande stedenbouwkundige, landschappelijke en architecturale projecten in Vlaanderen.  De Prijs Bouwheer wordt ingericht door de Vlaams Bouwmeester, op initiatief van de bevoegde minister.

De winnaars van deze editie zijn: Park Spoor Noord Antwerpen (initiatief van de stad Antwerpen), Sportcentrum De Boerekreek in Sint-Laureins (initiatief van de provincie Oost-Vlaanderen), de reconversie van de Picanolsite in Ieper (initiatief van de stad Ieper), de zevensprong in Nieuwkapelle (initiatief van de stad Diksmuide) en het restpaviljoen in het domein van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Norbertus in Duffel. Met de prijs beloont de Vlaamse overheid opdrachtgevers van stedenbouwkundige, landschappelijke en architecturale projecten die via een geïntegreerde aanpak duurzame projecten tot stand brengen en die blijk geven van inspirerend opdrachtgeverschap.

Meer info vindt u onder 'instrumenten' > 'Prijs Bouwheer' > 'Prijs Bouwheer 2009'.