Debat over Open Oproep 3501 Podiumkunstensite in Leuven Zondag 12 juni 2022 om 16u in 30CC/Wagehuys in Leuven

Stad & Architectuur, Stad Leuven en het Team Vlaams Bouwmeester organiseren een debat over de Podiumkunstensite in Leuven. Samen met de tentoonstelling in het Anatomisch Theater biedt het een unieke inkijk in het proces van de Open Oproep voor het ontwerp van de Leuvense Podiumkunstensite, een opdracht die werd toevertrouwd aan het team rond Sergison Bates architects.

Op zondag 12 juni discussieert een panel van betrokkenen over het plannings-, wedstrijd- en ontwerpproces voor de Podiumkunstensite. Wat is het belang van een goed proces, welke lessen werden geleerd en hoe vertaalt zich dit in architectuurkwaliteit? In het kader van de publieksdag ‘Benedenstad op Zondag’ gaat moderator Joris Scheers (voorzitter gecoro) in gesprek met Leo Van Broeck (voormalig Vlaams Bouwmeester), Anne Malliet (projectverantwoordelijke Team Vlaams Bouwmeester), Mark Tuff (Sergison Bates architects), Liesbet Veroeveren (directeur Gebouwen stad Leuven), Karen Landuydt (projectcoördinator stad Leuven) en Maarten Van Den Driessche (curator UGent).

Tentoonstelling

Vanaf 9 juni tot en met 23 juni 2022 is in het Anatomisch Theater aan de Minderbroedersstraat in Leuven tevens een tentoonstelling te zien over het plannings-, wedstrijd- en ontwerpproces voor de Podiumkunstensite.

 

Theaterzaal Leuven ©Sergison Bates

Debat

WANNEER 12 juni 2022 om 16 uur

WAAR 30CC/Wagehuys, Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

INSCHRIJVING tot 10 juni via website stadenarchitectuur.be (onderaan pagina)

Tentoonstelling

Meer info