Onlinesessies WinVorm 2020 Herbekijk de toelichting van Luk Eeckhout en Maarten Liefooghe

De opzet van de lezingenreeks WinVorm werd dit jaar aangepast als gevolg van de coronavoorschriften.  Het programma van 2020 verschuift integraal naar 2021 en wordt dit jaar vervangen door twee onlinesessies. De eerste sessie, met Luk Eeckhout over klimaatverandering en gezondheid en Maarten Liefooghe over de tentoonstelling ‘Open Oproep’, vindt plaats op 22 oktober 2020 en is gratis te volgen. 

WinVorm is een initiatief van de intercommunales Leiedal en WVI, de Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Landmaatschappij en het Team Vlaams Bouwmeester. Met de jaarlijkse lezingenreeks willen de organiserende partners een bijdrage leveren aan meer ruimtelijke kwaliteit in de provincie.

Op 22 oktober 2020 maakt Luc Eeckhout van evr-architecten ons wegwijs in de uitdagingen waar we allen voor staan: hoe kunnen klimaatverandering en gezondheid elkaar vinden in de wereld na de pandemie? Hoe maken we gemeenten gezond en veerkrachtig?

Daarnaast biedt Winvorm 2020 graag een unieke blik achter de schermen van de tentoonstelling ‘Open Oproep. 20 jaar architectuur in publieke opdracht’, die op diezelfde 22ste oktober opent in de Budafabriek in Kortrijk. De expo biedt een overzicht van de projecten die de voorbije twintig jaar werden gerealiseerd, en laat aan de hand van voorbeeldige cases zien hoe de Open Oproep selectieprocedure voor ontwerpers concreet werkt. Medecurator Maarten Liefooghe vertelt ons meer over de ‘kwaliteitssleutels’ die in de Open Oproep worden gehanteerd. 

Programma

10u30

Luc Eeckhout (evr-architecten) over veerkrachtige gemeenten

11u00

Maarten Liefooghe (UGent) biedt een blik achter de schermen van de tentoonstelling ‘Open Oproep’ en geeft ons
‘Zes lessen in proceskwaliteit’.

11u30

Vragenronde: een selectie van vragen uit het publiek wordt aan de sprekers voorgelegd.

Meer info