Uitnodiging uitreiking Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2019

Op dinsdag 1 oktober 2019 om 12u worden in de Krook in Gent de laureaten van de Prijs Wivina Demeester 2019 bekendgemaakt. 

Met de Prijs Wivina Demeester wil het Team Vlaams Bouwmeester een hoogstaand stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen. De Prijs zet (semi)publieke opdrachtgevers die een voorbeeldig ontwikkelingsproces liepen, in de kijker. De organistie en voorbereiding van deze editie gebeurde in samenwerking met het Platform Kunst in Opdracht.

Voor de Prijs Wivina Demeester 2019 werden 29 inzendingen beoordeeld door een deskundige jury, bestaande uit Stefan Devoldere (decaan Faculteit Architectuur en Kunst UHasselt), Lieve Van de Ginste (L.U.S.T. architecten), Jan Vermeulen (burgemeester van de stad Deinze) en Ulrike Lindmayr (Escautville). De prijs bekroont in de categorieën ‘Masterplan’, ‘Architectuur’ en ‘Kunst in opdracht’ opdrachtgevers die door hun aanpak en zin voor vernieuwing tonen dat ze kwaliteit vooropstellen. De laureaten van elke categorie ontvangen een kunstwerk gerealiseerd door de Belgische kunstenaar Michel François en worden uitgenodigd op een studiereis.

De prijsuitreiking kadert in een dialoogmoment dat het Team Vlaams Bouwmeester organiseert ter attentie van lokale besturen, rond de bewaking en bevordering van de ruimtelijke en architecturale kwaliteit.

Na de lunch is er mogelijkheid tot een geleid bezoek aan de tentoonstelling “Open Oproep, 20 jaar architectuur in publieke opdracht” en aan de Boekentoren van de Universiteit Gent.

Iedereen is welkom om deze bekendmaking bij te wonen.

Prijs Wivina Demeester voor Excellent Bouwheerschap 2019 met Wivina Demeester en Leo van Broeck
  • Dinsdag 1 oktober 2019 om 12u
  • De Krook, Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent, in zaal De Blauwe Vogel.
  • Graag uw aanwezigheid hier bevestigen voor 15 september. Plaatsen zijn beperkt.