Team Vlaams Bouwmeester zoekt een Projectleider architectuur en ruimte voor het FTI-project in de Rupelregio Solliciteer tot en met 8 januari 2024

Je functie in het kort

Word de drijvende kracht achter de ruimtelijke en architecturale kwaliteitsbewaking van het Flanders Technology & Innovation-project voor de Rupelregio! Jij zet proactief cruciale vraagstukken op de agenda en waarborgt de kwaliteit van plannen en ambities. Als projectleider bevorder je de procesvoering, deel je kennis en verzeker je de architecturale en ruimtelijke excellentie van onze projecten. Je neemt deel aan de vergaderingen van het visieorgaan, rapporteert over de voortgang en bevordert samenwerking met partners en stakeholders. Je organiseert en leidt projectwerkgroepen, ontwikkelt gedetailleerde plannen en fungeert als spilfiguur voor het strategisch ontwikkelingsplan.

Solliciteer nu en geef vorm aan de toekomst van de Rupelregio!

De Vlaamse overheid wil onderzoeken of en op welke manier de event-entertainmentsector in Vlaanderen kan verankerd worden en hoe dit gekoppeld kan worden aan de reconversie van de Rupelregio. De aanwezigheid van verschillende belangrijke spelers binnen de sector en de ruimtelijke potenties van de Rupelstreek bieden talrijke opportuniteiten om deze regio te herlanceren.

De Vlaamse regering definieerde 6 werven met 30 projecten. Deze moeten verder onderzocht worden op haalbaarheid, realiseerbaarheid en inpasbaarheid. De projectleider wordt het aanspreekpunt voor alle architecturale en ruimtelijke kwesties voor de 30 projecten en is trekker voor de opmaak van het strategische ontwikkelingsplan.

Wie ben jij?

 • Je hebt een masterdiploma architectuur, stedenbouw, ruimtelijke planning of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je hebt minimum 5 jaar relevante ervaring, meer is een pluspunt.
 • Je hebt ervaring of voeling met de evaluatie van ruimtelijke en architecturale kwaliteit.
 • Je hebt voldoende kennis van de werking van de Vlaamse en andere overheden.
 • Je hebt ervaring met de ontwikkeling van ruimtelijke strategische plannen

Pluspunten:

 • Kennis van overheidsopdrachten
 • Kennis of ervaring met de regio en/of partners

Je vaardigheden

 • Je kan projecten trekken en weet van aanpakken en je hebt hierbij weinig sturing nodig, maar vraagt spontaan hulp indien nodig.
 • Je kan zeer goed communiceren, je bent open en vlot in overleg.
 • Je bent een nauwgezette en zelfstandige werker.

Jouw voordelen

 • Je krijgt een contract van bepaalde duur (tot midden december 2024).
 • Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving, samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.
 • Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.
 • Je salaris is gekoppeld aan de graad van adjunct van de directeur (rang A1, salarisschaal A111). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Op https://www.werkenvoorvlaanderen.be/salarissimulator (opent in nieuw venster) kun je je nettosalaris berekenen, aangepast aan je individuele situatie.
 • Je krijgt 35 dagen vakantie op jaarbasis.
 • Afhankelijk van je agenda en in overleg met je collega's werk je op kantoor, thuis of op een andere locatie. Je kan tot 60% van je tijd van thuis uit werken. Vanaf september 2024 werken we in een spiksplinternieuw kantoor vlak bij het treinstation Brussel-Noord.
  Extralegale voordelen: aanvullend pensioen, maaltijdcheques, kinderopvang tijdens de schoolvakanties, gratis openbaar vervoer van en naar je werk, een bedrijfsfiets of een fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering.Meer informatie via: https://www.vlaanderen.be/werken-voor-vlaanderen#wat-biedt-de-vlaamse-overheid-jou

Je werkplek

Team Vlaams Bouwmeester is gehuisvest in het Atelier Bouwmeester in de Ravensteingalerij in Brussel en in het Herman Teirlinckgebouw op de Havenlaan 88 in Brussel