Meesterproef 2019 Sociaal Wonen: oproep aan opdrachtgevers met sociale woningprojecten Dien uw project in vóór vrijdag 3 mei 2019 om 12u

De Meesterproef 2019 Sociaal Wonen wil publieke opdrachtgevers stimuleren om met beloftevolle jonge ontwerpers en kunstenaars aan de slag te gaan en strategisch belangrijke projecten te realiseren. Voor deze editie van de Meesterproef werkt het Team Vlaams Bouwmeester samen met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen.

Opdrachtgevers met sociale woningprojecten kunnen zich nu kandidaat stellen om in samenwerking met jonge ontwerpers en beloftevolle kunstenaars uitdagende projecten te genereren en vernieuwende resultaten neer te zetten. We gaan op zoek naar een mix van tien interessante projecten.

Het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen bieden lokale huisvestingsmaatschappijen een erkende procedure aan en zorgen ervoor dat de projecten deskundig begeleid en voldoende onder de aandacht worden gebracht. De lokale huisvestingsmaatschappijen spelen in dit proces een cruciale rol en zullen nauw betrokken worden bij de Meesterproef. Een infomoment zal worden georganiseerd bij de Vereniging van Vlaamse Huisvestingsmaatschappijen op 1 april 2019 om 12u30. Het hele traject verloopt onder begeleiding van het Team Vlaams Bouwmeester en met steun van Vlaams minister Liesbeth Homans, bevoegd voor Wonen.

Staat u aan de start van een sociaal woningproject en wil u jong talent een kans geven, dien dan nu uw kandidatuur in!

Sociale woonwijk Venning in Kortrijk, architect: B2Ai, fotograaf: ©Gerald Van Rafelghem

Meer info