Bezoek enkele Open Oproep projecten op de Dag van de Architectuur D/a Zondag 22 september 2019

#Festivalvandearchitectuur

Op zondag 22 september breidt het Festival van de architectuur voor een dag uit van Gent naar Vlaanderen en Brussel. Tijdens de Dag van de architectuur (D/a) openen meer dan 100 verbindende gebouwen en ontwerpbureaus hun deuren, waaronder ook enkele Open Oproep realisatties zoals de nieuwe bibliotheek Het Predikheren in Mechelen.

Altijd al willen weten wat zich achter de gevel bevindt van dat ene huis? Grijp je kans en wandel binnen in een van de privéwoningen, scholen, zorgvoorzieningen en bedrijven die uitzonderlijk toegankelijk zijn voor publiek. Kinderen kunnen zich ter plekke uitleven met het doe-boekje en ontdekken zo architectuur op hun maat.

Voor de selectie van deze D/a gebouwen is het jonge F/a Curatorenteamaan zet. Net als in 2017 gaf het Vlaams Architectuurinstituut ( VAi) een groep van master- en doctoraatstudenten de opdracht om op zoek te gaan naar gebouwen en architectuur die verbinding ademen. Ontdek hier een blik achter de schermen.

Tijdens D/a ontdek je elke hoek van het gebouw of ontwerpbureau en neem je deel aan rondleidingen, workshops en lezingen.Vlaams Architectuurinstituut (VAI)

Open Oproep projecten

OO1009 Antwerpen Linkeroever IGLO

OO1108 Izegem Eperon d’or

OO1407 Gent Oude Dokken

OO1524 Brugge De Springplank

OO1713 Borgerhout wzc Gitschotelhof 

OO1913 Gent Parkbosbruggen

OO2104 Machelen wzc Parkhof

OO2105 Oosterlo (Geel) Huis Perrekes

OO2213 Mechelen Bibliotheek Predikheren

Mechelse bibliotheek in het voormalige Predikherenklooster, Goswin de Stassartstraat, Mechelen

De volledige selectie van projecten 

de socials : @festivalvandearchitectuur

 

Volledige programma

website D/a