Vlaams Bouwmeester participeert aan het Festival van de architectuur

Van 14 tot 17 oktober vindt het Festival van de architectuur plaats met als thema ‘In transit’. Ditmaal is Oostende de setting voor een uitgebreid programma met wandelingen, workshops, voorstellingen en talks. Op zondag 17 oktober kan je over heel Vlaanderen en Brussel projecten bezoeken tijdens de Dag van de architectuur, met onder meer heel wat realisaties die voortkomen uit de Open Oproep. Het Team Vlaams Bouwmeester is ook betrokken bij een aantal activiteiten in het festivalprogramma.

Op zaterdag 16 oktober kan je de onderzoekers van Bouwmeester Label 019 aan het woord horen tijdens ’t Is e babbelette. Sander en Brecht Van Duppen van Ruimteveldwerk gaan in gesprek met Oostendenaar Dominique Lubaki over hoe we architectuur kunnen inzetten om mensen op de vlucht te ontvangen en te verwelkomen. Lees hier alvast hun gesprek in het magazine van het festival.

Op zaterdagnamiddag gaan Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs en Sofie De Caigny, directeur van het Vlaams Architectuurinstituut, met elkaar in gesprek over participatie in de ontwerpsector tijdens de slotceremonie van De Grote Invitatie, een experiment in doorgedreven participatie en samenwerking in drie Oostendse buurten.

Op de Dag van de architectuur neemt Vlaams Bouwmeester Erik Wieërs deel aan een debat rond wonen en zorgen vandaag en in de toekomst in Huis Perrekes in Oosterlo. De Bouwmeester leverde ook een bijdrage aan het festivalmagazine, je vindt ze hier.

In de Pompidou aflevering van 12 oktober ging Chantal Pattyn in gesprek met Erik Wieërs en festivalcoördinator Rosan Meijer. Herbeluister het gesprek hier.