Succesvolle reeks SmallTalks Herbestemming kerken Bekijk de presentaties van de eerste drie SmallTalks

De eerste drie SmallTalks in de reeks over de herbestemming van kerken konden op veel belangstelling rekenen. Alle presentaties zijn op onze website te vinden. In het najaar 2021 komen nog eens drie ontwerpteams aan de beurt.

Het Projectbureau Herbestemming Kerken coördineert en begeleidt in Vlaanderen momenteel 120 ruimtelijke haalbaarheidsonderzoeken. Zes ontwerpteams – geselecteerd via de Vlaamse Bouwmeester – hebben ondertussen heel wat inzichten verworven. In een reeks SmallTalks delen we deze ervaringen met geïnteresseerde ontwerpers en andere actoren, betrokken bij de toekomst van de parochiekerken.

Het programma wordt gespreid over twee reeksen (voorjaar 2020 en najaar 2021) van telkens drie lezingen. Naast de presentatie van concrete cases komt ook de beleidscontext waarin deze ontwikkelingen zich voordoen, aan bod.

De eerste drie SmallTalks konden alvast op veel belangstelling rekenen. In het najaar 2021 komen de andere drie ontwerpteams aan de beurt.

Voorbije sessies

14 januari 2020

TV TRACE UHASSELT - ARCHITECTEN BROEKX-SCHIEPERS - ARCHITECT SAIDJA HEYNICKX - UR ARCHITECTE

11 februari 2020

TV BOGDAN & VAN BROECK i.s.m. prof. dr. Thomas Coomans & Rebel Group

10 maart 2020

TV STUDIO THYS VERMEULEN - STUDIO ROMA i.s.m. SVEN STERKEN (KU LEUVEN)

 

Agenda najaar 2021

  • TV Studio Bont – Urbain Collectief – Callebaut architecten
  • TV RE-ST architecten - TRANS architectuur/stedenbouw – Petillon Ceuppens architecten – Endeavour – Roel De Ridder
  • TV Collectief Noord – Origin

 

Het Projectbureau is een initiatief van meerdere partners: de VVSG, het Kenniscentrum Vlaamse Steden, Vlinter, CRKC – PARCUM, de Agentschappen Onroerend Erfgoed en Binnenlands Bestuur en hun respectievelijke voogdijministers Diependaele en Somers, en de Vlaamse Bouwmeester.

Grondplannen van mogelijke herbestemmingen van kerken, opgemaakt door TV Studio Thys Vermeulen - Studio Roma i.s.m. Sven Sterken (KU Leuven)