Het Team Vlaams Bouwmeester wenst u een gezond en inspirerend 2021! … en nodigt u uit voor een exclusieve rondleiding in de expo ‘Open Oproep’

2020 stond in het teken van de zorg voor elkaars gezondheid. Daardoor kregen we niet de kans elkaar zo vaak te ontmoeten als we hadden gewild, en moesten agenda’s voortdurend worden omgegooid. Zo ook die van onze reizende tentoonstelling ‘Open Oproep’. Graag zetten we het nieuwe jaar in door toch één gemiste afspraak een beetje goed te maken.

Op donderdag 22 oktober 2020 opende Wout Maddens, voorzitter van intercommunale Leiedal, onder ruime belangstelling een nieuwe versie van de reizende tentoonstelling ‘Open Oproep. 20 jaar architectuur in publieke opdracht’ in de Budafabriek in Kortrijk. Het was fantastisch om in een boeiende én uitdagende ruimtelijke context, samen met gemotiveerde partners, te kunnen terugblikken op twintig jaar succesvolle samenwerking tussen het Team Vlaams Bouwmeester en tal van publieke opdrachtgevers in (West-)Vlaanderen. 

Na amper enkele dagen moest de tentoonstelling echter de deuren sluiten in het kader van de coronamaatregelen. De inzet en inspanningen van alle betrokkenen leken plots een maat voor niets. De tentoonstelling kan immers niet meer worden heropend, en velen hebben hun plannen voor een bezoekje definitief moeten opbergen. Om dit enigszins goed te maken, nam het Team Vlaams Bouwmeester het initiatief, de tentoonstelling nog net voor de afbouw op film te laten vastleggen. Curatoren Maarten Liefooghe en Maarten Van Den Driessche lichten het tentoonstellingsconcept toe en geven duiding bij de verschillende installaties. Een korte, exclusieve rondleiding… alsof u er zélf bij was!

De tentoonstelling was eerder te zien in Vandenhove Gent, het Atelier Bouwmeester in Brussel en Z33 in Hasselt. In 2021 zijn we nog te gast bij Stad & Architectuur in Leuven, waar bijzondere aandacht zal uitgaan naar de Open Oproep voor de nieuwe Leuvense Podiumkunstensite. In het najaar eindigt de tour met een uitgebreide versie van de tentoonstelling in deSingel in Antwerpen.

Video Open Oproep expo in Kortrijk