Agence Ter en Coloco lichten Metropolitan Landscapes onderzoek toe tijdens het PeriFeria Festival

In september vindt de derde editie van het PeriFeria Festival plaats. PeriFeria wil het verstedelijkte landschap in de rand van en rond Brussel bevragen en naar waarde schatten. Samen met onder meer constructLab, O.S.T., WAUW, Breicabine, TMBR en Collective ? zorgt organisator City3 er voor workshops, rondleidingen, artistieke ingrepen, spektakel en animatie op maat. Dit jaar is de westrand aan zet.

Tijdens PeriFeria 2017 kan u ook twee onderzoeksprojecten herontdekken die in het kader van Metropolitan Landscapes peilden naar strategische scenario’s voor ontwikkeling van de open ruimte in de westrand van Brussel.

Op zondagnamiddag 10 september kunt u op wandeling in de Molenbeekvallei met het Franse landschaps- en stedenbouwkundig bureau Agence Ter. Voor Metropolitan Landscapes kwamen ze met een ambitieus voorstel op de proppen: een overkapping van de Ring over een afstand van 1,4 kilometer, met als resultaat een groot productief park dat het Laarbeekbos, het Boudewijnpark en de Ganshorense moerassen zou verbinden met het glooiende weidegebied aan de Vlaamse kant van de Ring. Op 10 september licht Annelies De Nijs van Agence TER in het kader van het PeriFeria Festival de visie op de Brusselse rand toe tijdens een wandeltocht door het gebied.

Twee weken later komt ook Coloco voor PeriFeria naar Brussel. Het Parijse ontwerpatelier schoof voor Metropolitan Landscapes aan de hand van een studie van Scheutbos het concept van de ‘metropolitan living room’ naar voor als figuur voor open ruimte ontwikkeling in het metropolitane gebied van Brussel en de rand. Op zaterdag 23 september geeft Coloco op aparte wijze toelichting bij het concept. Ze nemen u mee op ‘Fertile Mobile’, een feestelijke (inter)actieve ontdekkingstocht in de westrand van Brussel. De methode is die van het veldonderzoek, maar op een humane schaal, waarbij de kunst van het tuinieren tot street art wordt herschapen.

Meer info over de rondleidingen met Agence Ter en Coloco en over de andere activiteiten die City3 voor PeriFeria 2017 in petto heeft, vindt u op de website www.periferiafestival.be.