Laureaat: Compagnie O.

De gemeente Brasschaat en het OCMW realiseerden samen één openbaar administratief centrum waar de burger alle plaatselijke dienstverlening terugvindt. Voorheen waren de gemeentediensten en het OCMW gehuisvest op verschillende locaties verspreid over de gemeente. De nieuwbouw bevindt zich op wandelafstand van het huidige gemeentehuis, dat behouden blijft als centrale identiteitsplek in de gemeente.

In het ontwerp van het Gentse bureau Compagnie-O architecten staat de publieke ruimte centraal: ze loopt door tot in het ‘forum’, de centrale ontvangsthal voor multifunctioneel gebruik, en het ‘atrium’, de zeer transparante dienstverleningsvloer. Het gebouw wil vooral ontmoetingen faciliteren: tussen burgers en overheid, tussen beleid en personeel, tussen werknemers en collega’s, en tussen de burgers onderling. Het project is bedacht voor de lange termijn: de flexibele structuur maakt eventuele uitbreidingen en het opnemen van nieuwe functies mogelijk.

brasschaat OO2605

Volledige studieopdracht voor de bouw van een administratief centrum in Brasschaat.

Status project