Bouwmeester Scan Bocholt

Situering van de gemeente

Bocholt is gesitueerd in het noorden van de pro-vincie Limburg en is een plattelandsgemeente volgens het provinciaal ruimtelijke structuurplan. De gemeen-te grenst aan de gemeenten Hamont-Achel, Kinrooi, Bree, Oudsbergen, Peer en Pelt. Aan de noordzijde van Bocholt ligt de rijksgrens tussen België en Nederland waaraan de Nederlandse gemeenten Cranendonck en Weert gelegen zijn.

De gemeente Bocholt is ontstaan door de fusie van de gemeenten Bocholt en Kaulille op 1 januari 1977. Bocholt bestaat tegenwoordig uit drie deelgemeenten: Bocholt, Kaulille en Reppel.

Geografisch gezien ligt Bocholt aan de kruising van twee landschapstypen: het Maasland ten oosten en het Kempens Plateau ten westen. Het oppervlak van de gemeente bestaat voor iets meer dan de helft uit land-bouwgrond en heeft een relatief grote oppervlakte van natuur met beschermd statuut (19%).

Bocholt wordt gekruist door de staatsweg N76 die in het zuiden Genk verbindt met de grensovergang bij Hamont in het noorden. Belangrijke binnenvaartroutes zijn de Zuid Willemsvaart en het kanaal Bocholt-Herentals. Het dichtsbijzijnde treinstation is in Pelt, waaruit een directe intercity verbinding naar Antwerpen rijdt.

Bouwmeester Scan Bocholt Gemeentebestuur Bocholt

De gemeente Bocholt is 59.34km² groot en telde 13.110 inwoners in 2019.

ontwerpteam

PosadMaxwan, 2DVW, Deltares en Generation.Energy

Eindrapport

Lees het eindrapportCover Bouwmeester Scan gemeente Bocholt