Vlaams Bouwmeester zoekt publieke bouwheren met zin voor vernieuwing

Publieke en semipublieke bouwheren bepalen in belangrijke mate het architectonisch gezicht van Vlaanderen. De Vlaamse Bouwmeester wil een hoogstaand stedenbouwkundig, landschappelijk en architecturaal kwaliteitsbeleid bij overheden aanmoedigen. De PRIJS BOUWMEESTER, die ingericht wordt door de Vlaamse Bouwmeester op initiatief van de Vlaamse Regering en de Vlaamse minister van Bestuurszaken, bekroont opdrachtgevers die door hun doordachte aanpak en zin voor vernieuwing tonen dat ze kwaliteit vooropstellen.

Deze prijs, die een bouwheer niet alleen voor zijn realisatie honoreert, maar ook voor het moedige en vaak complexe proces dat eraan voorafging, zal dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt worden. De editie 2011 gaat gepaard met een naamsverandering van Prijs Bouwheer naar Prijs Bouwmeester. Onder deze licht gewijzigde naam evolueert de prijs naar een jaarlijks initiatief met telkens wisselende categorieën.

Bent u of kent u een bestuur of organisatie die de voorbije drie jaar een nieuw cultureel centrum of bibliotheek realiseerde? Een plein heraanlegde of een brug bouwde? Een leegstaand gebouw omvormde tot een multifunctionele site of een monument een nieuw elan gaf? Of een ander opmerkelijk overheidsproject realiseerde binnen de categorie Cultuur, Publiek Domein of Erfgoed?


Schrijf deze kandidaat voor de Prijs Bouwmeester 2011 dan nu in! Door deel te nemen krijgt u de kans om met uw uniek project naar buiten te treden, uw engagement en projectervaring publiek te maken en zo het bouwbeleid in Vlaanderen mee vorm te geven.

Meer informatie over de Prijs Bouwmeester 2011 vindt u hier.