Tentoonstelling Vlaamse Schoolarchitectuur in Riga

De tentoonstelling 'Vlaamse Schoolarchitectuur' geeft een beeld van wat de architect denkt over het maken van het schoolgebouw in Vlaanderen. De selectie is gebaseerd op een studie van de Vlaamse Bouwmeester en de Universiteit Gent die sinds 2002 loopt.

De tentoonstelling wil aantonen dat het ontwerp van een schoolgebouw misschien wel het meest provocatieve voorbeeld is van hoe de architect nadenkt over architectuur. Ieder architectenbureau tracht met zijn schoolontwerp zijn idee over de maatschappij uit te dragen. De visie van de 15 geselecteerde bureaus over het schoolgebouw zijn bijeengebracht in de bijhorende tentoonstellingscatalogus.

Doel is dat er een vruchtbare discussie ontstaat over het schoolgebouw en dat Vlaanderen en Letland constructief kunnen samenwerken om een kwalitatief architectuurbeleid uit te bouwen.

De tentoonstelling omtrent de hedendaagse Vlaamse schoolarchitectuur wordt georganiseerd in samenwerking met de Universiteit Gent, het team van de Vlaamse Bouwmeester, het Vlaamse Architectuurinstituut, de ambassade van België in Letland en de Vlaamse Vertegenwoordiging in Warschau.

Data: 11 oktober tot 12 december, Ma (9-18u), Di, Woe, Do (9-17u), Vr (9-16u).  

Locatie: Lets Architectuurmuseum, Maza Pils straat 19, Riga, Letland

Geselecteerde bureaus: ALT-architectuur, Architecten Tom Thys and Adinda Van Geystelen + Bureau Bouwtechniek, AWG, B.AS Dirk Jaspaert and Kathleen Mertens, Bogdan Van Broeck, BULK, EVR, Hootsmans, Huiswerk Architecten, Jan de Vylder, Kathy Van Hulle, Rauw, Guy Châtel, Stéphane Beel, Wim Cuyvers (Amor Fati)