Een nieuw jaar, een nieuwe adjunct Vlaams Bouwmeester

Op 3 januari 2011 start Stefan Devoldere als adjunct Vlaams Bouwmeester.

Stefan Devoldere (°1973) studeerde burgerlijk ingenieur-architect aan de Universiteit Gent en behaalde een postgraduaat stedenbouw en ruimtelijke ordening aan de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij was van 1999 tot 2001 coördinator van Stichting Stad en Architectuur in Leuven. In 2002 versterkte hij de redactie van A+, Belgisch tijdschrift voor architectuur, waar hij vanaf 2004 de functie van hoofdredacteur opnam. Hij lag er mee aan de basis van de samenwerking met Bozar om architectuurlezingen en -tentoonstellingen te brengen in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel en ging met het tijdschrift onder meer een partnership aan met de Vlaamse Bouwmeester voor een artikelreeks over de Open Oproep.

 

Stefan Devoldere schrijft geregeld over architectuur en stedenbouw. Hij treedt op als jurylid en expert in redactieraden, begeleidings- en selectiecommissies.

Hij was curator van diverse architectuurtentoonstellingen in binnen- en buitenland en is een veelgevraagd spreker en moderator bij lezingen en debatten over architectuur Met het aantreden van Stefan Devoldere is het Team Vlaams Bouwmeester klaar om de komende uitdagingen met nog meer enthousiasme aan te gaan. Het team heet Stefan dan ook hartelijk welkom.