Vlaams Bouwmeester, Peter Swinnen

Peter Swinnen (1972) studeerde aan de Architectural Association London en het Sint-Lucas Architectuur Instituut Brussel.

 

Samen met architecten Johan Anrys en Freek Persyn richtte hij in 1998 het intussen internationaal bekende architectenkantoor 51N4E op. Het bureau kan bogen op een brede portfolio van spraakmakende projecten – van stedelijke masterplans, publieke infrastructuur, culturele gebouwen, kantoorvoorzieningen, gebouwen binnen de zorgsector, overheidsgebouwen tot privéwoningen, scenografie en product design. In 2004 won 51N4E de prestigieuze Rotterdam Maaskant Prijs.

Sinds 1998 leidde Peter Swinnen als studioverantwoordelijke verschillende speculatieve onderzoeken aan het ICSAF La Cambre Architecture te Brussel en Sint-Lucas Brussel. Hij treedt daarenboven geregeld op als gastdocent, jurylid of lector voor nationale en internationale onderwijsinstellingen en cultuurhuizen.

 

Peter Swinnen was verschillende jaren journalist en hoofdredacteur architectuur voor De Tijd Cultuur. Daarnaast publiceerde hij verschillende architectuurmonografieën en schrijft hij geregeld opiniestukken voor de nationale en internationale actualiteitspers.